Project Ultimate Cape Town

Torsdag - The Lobster Day

Publicerad 2013-02-28 21:07:00 i

Torsdag 14 februari 2013

Runt nio blev vi avsläppta vid Floreat Primary School. En skola belägen i Retreat bara några få minuters bilresa från vårt boende. Vi alla var nog lite förväntansfull och nervösa inför vår första dag. Framme på skolan sökte vi upp Mr. Palanyandi, en läraren som var ansvarig för volontärerna, hjälpte till med deras scheman osv. Av honom blev vi väl mottagna och han visade oss planen, som låg precis intill skolan, där vi höll till den kommande tiden. Planen var inhägnad av staket och det fanns en säkerhetsvakt (dock såg vi honom bara någon dag) men vi upplevde det aldrig som osäkert tvärtom så trivdes vi väldigt bra!

Vi fick ganska omgående vår första grupp, 40 st femteklassare. Något som vi ganska snart insåg var en allt för stor grupp. Vi började lektionen men en kort introduktion som vi hade förberett innan och sedan var det dags att börja kasta. Men vårt fokus låg på match. Att få igång ett spel och därifrån utveckla utifrån gruppen. Vi delade upp gruppen och körde match på 2 planer. Spelet blev helt ok dock lite rörigt. Några började bråka och bitas medan andra inte ville vara med. De tog vi åt sidan och lät dem kasta! Alla tyckte det var kul till slut och sa att vi var roligare än de andra coacherna, något som kan bero på att det fick prova något nytt!

Vi hade en grupp till under dagen, men de hann vi bara kasta med. Halv 3 blev vi upphämtade vid skolan och avsläppta på stationen. Vi tog tåget till stranden och surfprojektet för att reka lite inför kommande vecka och njuta av värmen.

Som blek svensk skulle Ottilia köra spf 15 och vi kan säga att rubriken "The Lobster Day" inte är en underdrift på hur hennes hud såg ut,men som tur är har honhunnit bränna fler lager hud och har nu en fin bränna! (Jag vi andra fick vår del av brända händer och fötter längre fram)

 Bilder på skolan:

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Vi som driver denna blogg heter Lovisa, Ottilia och Lisa. Som sistaårselever på gymnasiet har vi till uppgift att gör ett projektarbete. Genom den här bloggen kommer ni att kunna följa vårt arbete, välkomna!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela