Torsdag - The Lobster Day

Publicerad 2013-02-28 21:07:00 i

Torsdag 14 februari 2013

Runt nio blev vi avsläppta vid Floreat Primary School. En skola belägen i Retreat bara några få minuters bilresa från vårt boende. Vi alla var nog lite förväntansfull och nervösa inför vår första dag. Framme på skolan sökte vi upp Mr. Palanyandi, en läraren som var ansvarig för volontärerna, hjälpte till med deras scheman osv. Av honom blev vi väl mottagna och han visade oss planen, som låg precis intill skolan, där vi höll till den kommande tiden. Planen var inhägnad av staket och det fanns en säkerhetsvakt (dock såg vi honom bara någon dag) men vi upplevde det aldrig som osäkert tvärtom så trivdes vi väldigt bra!

Vi fick ganska omgående vår första grupp, 40 st femteklassare. Något som vi ganska snart insåg var en allt för stor grupp. Vi började lektionen men en kort introduktion som vi hade förberett innan och sedan var det dags att börja kasta. Men vårt fokus låg på match. Att få igång ett spel och därifrån utveckla utifrån gruppen. Vi delade upp gruppen och körde match på 2 planer. Spelet blev helt ok dock lite rörigt. Några började bråka och bitas medan andra inte ville vara med. De tog vi åt sidan och lät dem kasta! Alla tyckte det var kul till slut och sa att vi var roligare än de andra coacherna, något som kan bero på att det fick prova något nytt!

Vi hade en grupp till under dagen, men de hann vi bara kasta med. Halv 3 blev vi upphämtade vid skolan och avsläppta på stationen. Vi tog tåget till stranden och surfprojektet för att reka lite inför kommande vecka och njuta av värmen.

Som blek svensk skulle Ottilia köra spf 15 och vi kan säga att rubriken "The Lobster Day" inte är en underdrift på hur hennes hud såg ut,men som tur är har honhunnit bränna fler lager hud och har nu en fin bränna! (Jag vi andra fick vår del av brända händer och fötter längre fram)

 Bilder på skolan:

Vad som komma skall

Publicerad 2013-02-27 22:14:00 i

Nu har vi varit hemma i drygt ett dygn och saker och ting börjar sakta sjunka in. Jag kan nog inte påstå att vi hämtat oss riktigt än, men snart så.

Vi kommer de kommande dagarna att uppdatera bloggen, och även Facebook-sidan till viss del, mer utförligt dag för dag. Vi lägger upp fler bilder och skriver om vad vi gjort på vårt projekt en dag i taget.

Eftersom att första heldagen i Kapstaden gick ut på att lära sig att orientera sig så börjar vi imorgon med torsdag den 14:e februari vilken var vår första riktiga dag på projektet. Men vi tjuvstartar redan idag med en bild på den plan vi höll till på, med Taffelberget som panoramavy och gassande sol nästan varje dag, och två biler från andra dagar.

Heldag med Ultimate

Publicerad 2013-02-20 13:24:24 i

Idag var det killarnas tur att prova pa Ultimate. Fjardeklassarna var forst ut, vilka foljdes av forstaklassarna och sist men inte minst andraklassarna. De var jatteduktiga och nagra visade verkligen prov pa att de var framtida talanger. En kille i den forsta gruppen forstod upplagget precis och lade upp taktikplaner for sina lagkamrater genom att rita upp laguppstallningar i sanden. Vilken kille!
 
Efter vara lektioner pa stranden ar det var tur att trana Ultimate. Da ska vi spela med ett lag i Kapstaden. Vi haller tummarna for en bra traning!
 

The Field

Publicerad 2013-02-18 12:58:00 i

Det ar har vi haller till mellan 9 och halv 3. Lite sliten plan, men panoramavyn (som inte riktigt framgar i bilden) vager upp for det mesta. 
Bilderna ar fran morgonens forsta lektion med forstaklasseleverna. Vi fokuserade mycket pa kast och olika stafetter och inte sa mycket pa att spela eftersom de var sa sma och vinden inte riktigt var att lita pa. De verkade tycka det var kul och alla skrattade och var glada!

Mandag morgon, skolans datasal

Publicerad 2013-02-18 07:11:00 i

Godmorgon! Nu sitter vi och vantar pa att barnens morgonsamling ska borja. Efter den ar det dags for lektioner igen. Vi hoppas barnen inte biter och sparkar varandra idag. Var host dad bestallde jattefint vader for hela veckan sa vi haller pa att smalta bort nu. Klockan ar 08.07 och det ar redan varmare an en svensk sommardag.
 
Idag ska vi aven forsoka fota lite och sedan publicera har pa bloggen och facebook. Men vi lovar inget for internetet ar inte sa himla stabilt har.
 
(Ottilia jobbar pa en ny branna eftersom hon redan tappat sin forsta, men bortsett fran det ar det inga problem.)

Kapstaden

Publicerad 2013-02-13 15:16:00 i Sponsorer,

Flygresan gick bra, med massor av filmer och Tetris sa flog tiden forbi (nastan). Idag har vi haft en kort introduktion angaende hur var tid har kommer se ut.

Annars ar paret vi bor hos snalla och huset ar bra. Vi sover alla i samma rum och har eget badrum, vilket kanns skont. Det finns en pool pa baksidan, men vi har inte invigt den far kanske bli i ikvall.

Imorgon aker vi till skolan och borjar var projekt dar, vi kommer ocksa att aka till stranden varje eftermiddag efter jobbet och spela Ultimate med barn dar! Det ar i samband med deras surfprojekt sa vi haller tummarna pa att fa testa det ocksa!

Snart dags!

Publicerad 2013-02-08 08:54:00 i

På väg genom snöstorm känns resan och värmen avlägsen, men även om det inte känns är de sista förberedelserna nu påbörjade och nedräkningen i klimax. Sist ut för andra sprutan är jag, Ottilia, och Lisa har redan växlat sina trötta kronor mot sydafrikanska rand.
 
Om jag kunde skulle jag beskriva känslan inför resan men det är svårt när man fortfarande pendlar mellan eufori och den vardagliga rutinen där man inte riktigt hunnit smälta alltsammans. Vi har dock börjat packa lite och insiktenav att vi har världens roligaste projektarbete börjar infinna sig!
 
Inatt drömde jag om brännande sol och långa stränder och med det kan jag väl säga att åtminstone mitt undermedvetna är redo. Endast 3 dagar kvar nu, eller ca 72 timmar om man så vill och jag skulle inte vilja byta bort det här för allt i världen. Man kommer dit man går och vi har kämpat hela vägen hit. Kbk! 
 
/ Ottilia

Tidningar

Publicerad 2013-02-05 20:06:00 i Sponsorer,

Under förra veckan var jag (Lovisa) iväg och gjorde två intervjuer, en för 24corren och en för linköpingsposten, och imorgon är det dags igen!
Resultatet från den förstnämnda hittar ni HÄR
 

6 dagar kvar.

Publicerad 2013-02-05 15:34:47 i

6 ynka dagar kvar! Det börjar kännas lite (ganska) nervöst nu, men självklart spännande och längtansfullt, sådär så att man inte riktigt kan koncentrera sig på de sista lektionerna nu innan resan. Frågor som vad vi ska ha för resväskor, vad ska vi se samt göra på vår fritid och vad ska man packa för kläder har börjat cirkulera i vår facebookgrupp (den är skapad speciellt för projektet och det är där vi "jobbar", mer om det senare).
 
Sommarkläderna ska i alla fall rotas fram ur garderoben (vädret har legat ganska stabilt runt 25-30 grader de senaste veckorna), inköp så som solskydsfaktor bör göras och jag ska ha mitt sista handledarmöte inför resan om en halvtimme. Det rullar framåt helt enkel!
 
Hörs!
 
 
 

Jönköping Nu nummer 5

Publicerad 2013-02-01 12:11:00 i

Hej alla! Igår publicerades en artikel om mig (Ottilia) i en av Jönköpings lokala tidningar. Vi tycker att det är otroligt roligt att projektet verkar intressera så pass att vi får artiklar i vår ära! Om det är någon som vill läsa ligger artikeln uppe här!

Om

Min profilbild

Vi som driver denna blogg heter Lovisa, Ottilia och Lisa. Som sistaårselever på gymnasiet har vi till uppgift att gör ett projektarbete. Genom den här bloggen kommer ni att kunna följa vårt arbete, välkomna!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela