Project Ultimate Cape Town

Måndag - Beach Day

Publicerad 2013-03-04 21:26:00 i


På måndagen började vi extra tidigt, då var det nämligen morgonsamling på Floreat Primary School. Hela skolan samlades på en stenlagd innergård och viktig information togs upp. Denna morgon handlade det bland annat om några elever som hade gjort bra prestationer i idrottstävlingar mellan olika skolor, och om något program för utveckling av undervisningen som rektorn hade blivit antagen till. Det sjöngs även en del sånger och ramsor. 
 



På skolan fanns förutom oss fyra andra volontärer, två av dem hade vanlig undervisning och två killar hade idrott precis som vi. Vi gjorde därför så att vi delade upp varje klass och tog hälften var, väldigt praktiskt då en klass var på närmare 40 elever.

Den första klassen vi hade för dagen var 1C. För enkelhetens skull delade vi upp efter kön och vi tog denna gång tjejerna. Eftersom att de var så pass små började vi med lite olika tagarlekar där de fick springa runt och jaga varandra, innan vi gick över på enkla stafetter. Att springa och lägga gula minidiscar i upp-och-ner-vända matchdiscar blev en stor favorit!
 
Efter detta började vi kasta. De flesta hade aldrig gjort det förut och alla tyckte att det var väldigt spännande och roligt. Många av dom var riktigt duktiga trots ganska kraftig vind!
 
Efter lunch hade vi klass 4A, vi tog bara tjejerna även denna gång men några av killarna ville hellre vara med oss än att spela fotboll, och det fick de såklart! Efter att vi hade kastat ett tag satte vi upp tre fyrkanter där vi bara räknade passar mellan två lag. Resultatet blev väldigt olika, (vissa var med på noterna, andra inte) men i en av grupperna gick det riktigt bra och en kille gjorde flera riktigt snygga slängningsbrytningar.
 
Direkt efter skolan tog vi tåget tre stationer till stranden. Där fick vi en lite mindre grupp barn med vilka vi först kastade ett tag och sedan satte upp en match. Eftersom att vi höll till på stranden blev det inte direkt någon helplan, men alla fattade snabbt och spelet blev riktigt bra!

När vi var klara för dagen stannade vi kvar på stranden och solade någon timme. Självklart passade vi på att öva kast i den kraftiga vinden!

En riktigt bra dag helt enkelt!

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Vi som driver denna blogg heter Lovisa, Ottilia och Lisa. Som sistaårselever på gymnasiet har vi till uppgift att gör ett projektarbete. Genom den här bloggen kommer ni att kunna följa vårt arbete, välkomna!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela