Project Ultimate Cape Town

Tisdag - The Sushi Day

Publicerad 2013-03-06 10:40:00 i

Tisdag och en stressig morgon.
 
När bilen med  volontärer stannade utanför vårt hus var det snabba puckar som gällde. I med maten, solkräm och vattenflaskor i väskan! Var är mobilen och vem har nycklarna? (ungefär som det såg ut varje morgon) Men de behövde inte vänta länge och allt kom med, förutom någon lunchmacka. Två orostade rostmackor med smör och riven ost var inget som mättade hungern men man vande sig och en macka mer eller mindre gjorde inte så stor skillnad.
 
Klockan 9, samtidigt som vår lektion skulle börja, blev vi avsläppta utanför skolan. Efter att snabbt hämtat discar och satt upp en plan, var det dags att hämta barnen. Dagens första klass var 4B. Tjugo flickor i åldrarna 11-13 som alla hade myror i brallan. Under måndagskvällen hade vi kommit fram till att lägga till en kort uppvärmning, springa ett varv runt planen, för att få bort den värsta energin hos barnen. Vi märkte ganska tydligt skillnad och att de nu lyssnade mycket bättre.
 
 I vanlig ordning höll vi den korta introduktionen följt av kast och tillsist match. Det var entusiastiska tjejer som spelade och äntligen kunde vi räkna till fler än tre mål! Spelet bestod mest att korta passningar till en av alla spelare som stod framför discen. Det duggade, men det var inget som störde oss ännu. 
 
 
Paus i lärarrummet
 
När lektionen var över fortsatte regnet. Då barnen inte har några idrottskläder de byter om till utan kör i sina skoluniformer ansåg Mr. Palanyandi att det inte var någon idé att fortsätta med dagens lektioner, så vi fick helt enkelt ställa in de restrerande. Det var inte bara vi som blev lite ledsna över detta utan när vi berättade för barnen var det flera som propsade och sa att de visst kunde köra i regnet och att de inte alls skulle bli förkylda. Det fanns inte så mycket mer vi kunde göra så efter att ha tittat på 4:e klassarnas danslektion så bar det av hem till Rockhillway. Vädert och Ottilias förkylning gjorde att det inte blev någon tripp till Muizenburg (stranden vi höll till på) utan att vi istället tog en middagslur för att vila upp oss för att sedan åka in till city och möta upp andra volontärer för middag på en sushirestaurang.
 
 
Utanför skolan i väntan på att bli upphämtade
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Vi som driver denna blogg heter Lovisa, Ottilia och Lisa. Som sistaårselever på gymnasiet har vi till uppgift att gör ett projektarbete. Genom den här bloggen kommer ni att kunna följa vårt arbete, välkomna!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela